1.7.07

Test av Bukkerittraseen

Etter å kjørt beina stinn av syre på NM tempoen fredag, og slitt meg inn til en nest siste plass, bar det til Skeikampen for å teste Bukkerittraseen.

Lørdag morgen var vi fire stk. som starten fra hyttedøra til Øyvind Olstad på Skeikampen. For uten Olstad var Rune Andre Bjørnerud, Jon Holmestad og undertegnede klare for å testen neste helgs løype.

Det begynner pent å pyntelig langs Peer Gynt vegen, og de første kilometerne triller raskt unna på fin grusveg. Men noen kilometer før Fagerhøy svinger vi brått til høyre og ut på en smal sti. Til tider svært teknisk med steiner, røtter og bekker som sørger for å gjøre frekomligheten dårligere.

Like før Fagerhøy er vi tilbake på Peer Gynt vegen og får kommet oss litt til hektene igjen, men det varer ikke mer enn en kilometer før vi igjen svinger av det faste dekke. Slik fortsetter det. Lange krevende terrengpartier etterfulgt av korte strekker med høy fart på grus.

Løypa strekker seg nesten inn til Gålå før den snur og vender tilbake mot Skeikampen. Stiene tilbake er heldigvis litt snillere enn på vegen bort, men forsatt må vi konstant sitte med blikket ned på stien foran oss. Det er krevende for kropp og hode å være skjerpet over så lang tid, og kanskje var det mangel på konsentrasjon som gjorde at vi alle minst en gang i løpet av turen gikk over styre. De 75 kilometerne vi syklet unnagjorde vi på i overkant av 5 timer. Det gir en snittfart på rundt 15 km/t. Ikke imponerende, men det sier ganske mye om hvor teknisk traseen er.

Tilbake på hytta til Olstad var det en sliten gjeng som steg av sykkelsetet med et mål for øye;
Øl og badstue...

Mer om Bukkerittet på: www.bukkerittet.com

0 Comments:

Post a Comment

<< Home